Designul său este plăcut, construcţia solidă, iar dimensiunile sunt ideale (123,9x63,2x10,9 mm, greutate 139 g). Sticla display-ului acoperă întreaga parte frontală, având o singură fantă, pentru difuzor. Laturile sunt foarte bine finisate, rotunjite şi fără pic de disconfort pentru utilizator, cum este cazul multora dintre telefoanele cu display tactil de ultimă generaţie.
Partea din spate este reprezentată de capacul ce acoperă bateria, din material plastic cauciucat şi prezentând o bandă metalică argintie, purtând sigla Google, mărginită de o cameră foto/video principală de 8 MP şi un flash LED (care-şi fac treaba, cu menţiunea că uneori fotografiile dau o uşoară senzaţie de supraexpunere). Există şi o cameră secundară, pe partea frontală, de 1,3 MP, pentru videotelefonie.
M-au impresionat plăcut display-ul şi mai ales lizibilitatea lui chiar şi în lumina solară, luminozitatea este excelentă, iar culorile sunt puternice şi strălucitoare. Ecranul răspunde rapid la comenzi, utilizând tehnologie Gorilla Glass, fiind de tip capacitiv, cu 16 milioane de culori, având 4 inch şi rezoluţie de 480x800 de pixeli. Smartphone-ul este echipat cu majoritatea specificaţiilor de top: HSDPA, quad band pentru GSM, Bluetooth 2.1 cu A2DP, Wi-Fi cu opţiuni de hotspot şi DLNA, accelerometru, senzor de proximitate şi lumină, giroscop şi busolă. Platforma Android este, destul de curios, 2.2 (Froyo), upgradabilă la 2.3 (Gingerbread). Memoria internă este de 8 GB, dar telefonul dispune şi de un slot pentru un card microSD de până la 32 GB.
Optimus 2X se remarcă printr-o experienţă multimedia Full HD, cu o rezoluţie de 1.080p pentru înregistrare video şi redare. Terminalul este optimizat pentru conectivitate şi transfer de fişiere, permite vizionarea conţinutului multimedia pe televizoare Full HD sau computere cu ajutorul interfeţei HDMI. Şi chiar o face impecabil, comparativ cu tot ce există pe piaţă la acest moment. În plus, transferul de fişiere este facilitat de conectivitatea DNLA cu orice dispozitiv compatibil. Producătorul se laudă cu faptul că utilizatorii pot experimenta jocuri de ultimă generaţie, cu un bun control al comenzilor, datorită senzorului giroscopic. Mărturisesc că la acest capitol sunt deficitară, zona de gaming fiind prea puţin exploatată în perioada de test pentru a putea trage astfel de concluzii.
Cei de la LG i-au preinstalat aplicaţia de securitate de la F-Secure, care scanează aplicaţiile instalate din Market sau de pe card şi oferă posibilitatea de a găsi/bloca/şterge de la distanţă terminalul dacă este pierdut/furat.
Caracteristici:
Ecran: 4 inch, rezoluţie 480x800 de pixeli
Dimensiuni: 123,9x63,2x10,9 mm
Memorie: 8 GB, 512 MB RAM
Camera foto principală: 8 MP, rezoluţie 3.264x2.448 pixeli, autofocus, flash LED
Sistem de operare: Android 2.2 Froyo, upgradabil la 2.3 Gingerbread
Procesor: dual-core 1 GHz ARM Cortex-A9, chipset NVIDIA Tegra 2
Baterie: Li-Ion 1.500 mAh